OPENHAARDEN INFORMATIE

alles wat u wilt weten over de werking van onze openhaarden

OPENHAARDEN VAN BOLEY

De belangrijkste aspecten van een goed functionerende openhaard zijn de beluchting, de rookgasafvoer en de warmteoverdracht. Het beluchting-systeem dat Boley toepast, onttrekt weinig lucht aan het woonvertrek. De warmteoverdracht is het dubbele effect van convectie en straling. Het is belangrijk om voor een optimale verbranding van hout een zo hoog mogelijke verbrandingstemperatuur te verkrijgen. De gietijzeren lamellen in de vuurhaard zorgen voor een hogere temperatuur en bevorderen de stralingswarmte. De laatste jaren worden steeds meer haarden met een gasvuur uitgerust. Boley ontwikkelde een revolutionair elektronisch beveiligd gasvuur. Door het toepassen van een bewaakt rookterugslag-systeem, is de Boley openhaard tevens te plaatsen in een mechanisch geventileerde omgeving. Door een volledige installatiekeur is het systeem zelfs gekeurd voor openbare gelegenheden en overheidsgebouwen. Niet alleen het vlammenspel van deze haarden is zeer natuurlijk, ook de warmteafgifte is hoog en dat bij een zeer schone verbranding.

Boley afstandbediening

De open gas haarden van Boley zijn te bedienen middels een fraaie afstandsbediening. Een mooi design element dat is vervaardigd uit één blok aluminium. De afstandsbediening is voorzien van een kinderbeveiliging en biedt de mogelijkheid om het vuur harder of zachter te laten branden.

Er is ook de mogelijkheid om de haard te koppelen aan het domotica systeem in uw woning. De haard kan moeiteloos communiceren met diverse huisbesturingssystemen.

openhaarden

Stralingswarmte door lamellen

In veel Boley haarden worden gietstalen lamellen geplaatst. Deze zorgen voor een extra vuurvaste kwaliteit van de achterwand. Daarbij wordt de warmteafgifte verhoogd omdat het gietstaal voor een betere straling zorgt. Doordat de lamellen uit rondingen zijn opgebouwd, wordt het stralingsoppervlak vergroot.

Externe luchttoevoer

Alle vrijstaande openhaarden, glashaarden of ingebouwde openhaarden worden voorzien van een externe luchttoevoer. Omdat er ± 180 m³ zuurstof weggezogen wordt door het kanaal van de openhaard, is het van essentieel belang dat er verse lucht binnenkomt. Deze toevoer is afsluitbaar en bij gasuitvoering altijd elektronisch beveiligd.

Convectiesysteem vanuit de ruimte

Om het rendement te optimaliseren, voert Boley de openhaarden uit met een dubbelwandig convectie systeem. Hierdoor stroomt koude lucht binnen in het haardsysteem. Deze zuurstof ontneemt de warmte en spanning van het binnenwerk. De verwarmde lucht stroomt middels een bovenuitlaat terug in de kamer. Hierdoor komt er een circulatie op gang die ervoor zorgt dat de openhaard continu gekoeld wordt en de warmte evenredig in de kamer wordt verdeeld.

Openhaarden van Boley

Wilt u onze diversiteit aan openhaarden bekijken? Klik op onderstaande knop en bekijk welke openhaard het beste bij u past.