1

GESLOTEN HOUTHAARDEN VAN BOLEY

Open of dicht? Gesloten houthaarden van Boley bieden uw beide mogelijkheden. Beleef de sensatie van een echte haard. U bent nu zo dicht bij de vlammen dat u ze zou kunnen aanraken.

Het venster heeft geen extra metalen rand, zo geniet u altijd van een maximaal vuurzicht, open of dicht. Het glas blijft lange tijd zuiver door een uniek lucht-spoelsysteem en is makkelijk te reinigen. De rook-remplaten zorgen bovendien voor een extra hoog rendement.

2

Hout, een logische keuze

Als energiebron is hout een logische keuze. Ze biedt immers tal van voordelen, niet in het minst als koolstofopslag. Hout is een natuurlijke grondstof die de CO2 , die de boom tijdens zijn levenscyclus heeft opgenomen, gedurende lange tijd opslaat.

Naarmate de bossen zich vernieuwen, draagt hout jaar na jaar bij tot de verlaging van de hoeveelheid CO2 die in de atmosfeer terechtkomt. Hout afkomstig uit bossen met een duurzame beheer is dus een uitstekende bron van hernieuwbare energie.

3

Let op de houtkwaliteit

De kwaliteit van het hout is erg belangrijk voor een optimaal gebruik van gesloten houthaarden. Hout van goede kwaliteit is droog hout dat minstens 2 jaar in een geventileerde en afgedekte opslagplaats gedroogd is. Het drogen van het hout is van essentieel belang.

Vochtig hout geeft minder warmte en veroorzaakt roetafzetting in de haard en de schouw. Het water in het hout absorbeert enorm veel energie bij de verbranding. Hout met veel sap ( 50% vochtigheid of meer ) kookt van binnen en verliest hierdoor calorische warmte.

4

Het reinigen van de ruit

Om mooi zicht op het vuur te behouden is het prettig dat het glas helder en schoon is. Deze liftdeur haarden zijn dan ook voorzien van een speciaal systeem dat tijdens de verbranding lucht langs het glas brengt. Hierdoor is er minder aanslag en blijft de ruit langer schoon.

Wanneer u het glas wenst te reinigen dan is dit erg eenvoudig. Alle liftdeur haarden zijn zo ontworpen dat het glas naar buiten gekanteld of geschoven kan worden waardoor het reinigen simpel en snel kan worden uitgevoerd.

Gesloten houthaarden vanBoley

Bent u benieuwd geworden naar onze mogelijkheden? Bekijk ons brede assortiment gesloten houthaarden.

client1sx
client2xs
client3sx
client4xs

LAAT UW VRAAG ACHTER EN ONS VERKOOP TEAM ANTWOORDT BINNEN TWEE WERKDAGEN.


    Door op Verzenden te klikken gaat u akkoord dat uw gegevens worden gebruikt conform onze privacy-en cookieverklaring